sreda, 6. oktober 2010

Božična delavnica odpira svoja vrata

Priprave na božično-novoletne praznike prav gotovo zaznamujemo tudi ustvarjalke in ustvarjalci.

S svojimi idejami (pa naj bodo že videne ali ne), uporabo različnih tehnik, materialov in konec konec tudi tem, ko med brskanjem za idejami naletimo na to ali ono pametno izpeljavo in jo posredujemo naprej. Nekako bi lahko rekli, da je ta čas raj za nas ustvarjalce. Kajti nikoli med letom ne delamo tako veliko, s takšnim zagonom in veseljem.
Vsakdo po svoje.
Nekdo si izbere "rdečo nit"(pa naj bo to motiv, barvna kombinacija, tehnika.....) in večina njegovega ustvarjanja teče v tej smeri. Spet  drugi (med te mislim da sodim jaz) pa skačejo zdaj sem zdaj tja in so tako novonastali izdelki povsem različni in lahko bi rekli pisani.
Ker tudi ta čas zaznamujejo barve in celo barvne zapovedi za določeno sezono, nekateri temu prilagodijo svoje ustvarjanje. Ne vem katera barva bo modna v letošnjem letu. Mogoče pa bo kdo bolj poučen namignil v svojem komentarju.

Jaz se največkrat prepustim kar toku, da me sam nosi in velikokrat štartam tako, da pregledam materiale, ki že ležijo in ležijo in.....pa nikoli niso bili tako privlačni, da bi iz njih kaj nastalo.
Tako je tudi v današnji objavi.
Prijetno potiskani kartoni (nakup v Mullerju) so ležali in ležali in čakali. Sedaj ko glava še ni tako polna raznoraznih idej, so prišli na vrsto.
In vsekakor so primerni za darilno embalažo. Le te pa tako ali drugače ob praznikih potrebujemo kar nekaj. Nekoč sem preračunavala in si mislila, da je zavijanje daril v ovojni papir veliko bolj cenovno ugodno, kot pa takšna ali drugačna embalaža. Je res. Cenovno je nekaj bolj ugodno (če zadevo seveda samo zavijemo in dodamo listek z napisom). Ker pa ustvarjalke vedno še nekaj dodajamo v iskanju lepote, posebnosti, unikatnosti....pa potem ni več takšne velike razlike.
In seveda papir naši obdarovanci ponavadi strgajo (pri kakšnem lepem meni kar duša joka), škatlice pa lahko ostanejo.
Stolp iz škatlic.Z zelenimi in modrimi pokrovi. Vsaka škatlica nekoliko manjša, da jih lahko tudi zložimo skupaj, ali pa ......(jaz sem jih pač povezala skupaj) podarimo vsako posamezno. Kaj bo v njih? To pa ne vem.
Na vse pa človek res ne more mislit :)
Niti to ne vem, če bodo ostale doma. Mogoče pa bo kdo drug točno vedel, kaj bi lahko v njih priložil kot darilce.

Tako! Božična delavnica je odprla svoja vrata. Sicer še tečaji niso naoljeni, steklo na njih je še rahlo motno in na podbojih nekaj prahu iz lanskega leta (ali je to še od kake leta popreje?).

7 komentarjev:

Alenka pravi ...

Super so te šaktlice!!!Takole v stolpu so veliko bolj zanimive, kot samo navadno zavit "paketek":)
Papir je res lep in bi bilo škoda , da se nanj nabira prah.
Zelo uspela otvoritev Božične delavnice!!!

Maja pravi ...

Super škatlice in vesela sem že božične objave!
Sem pa tudi jaz bolj "skokica", za neko konsistenco nimam pravega značaja.

Andreja pravi ...

Res je veseli december čas, ko se največ dela, ampak ne smemo pa pozabiti na veliko noč, ko se tudi malo več ustvarja :-))
Drugače pa so tele škatlice prav fletne in prav radovedno čakam na naslednje tvoje objave!

Vladuška pravi ...

Ja, to je res poseben čas za nas ustvarjalke in resnično pravi raj. Kar se barv tiče si ne morem pomagat, jaz sem velik klasik glede tega in obožujem rdeče-zeleno-belo kombinacijo, pa še kaj rjave mogoče zraven. Se ne vdam modi :)

Tale papir je krasen, zelo lepe škatlice so nastale in tako v stolpiču izgledajo prav super.

Hali pravi ...

Prekrasne škatlice, takole zložene v stolp "zažigajo"

DidiArt pravi ...

sem se ustavila tudi jaz, danes je tak čuden dan, pa nobeno delo mi ne gre od rok, so mi padle v oči tele čudovite kompozicije škatlic.. super.. imaš lepe ideje.. lepo ustvarjaj še naprej..

DidiArt pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.