sobota, 25. oktober 2008

Pred norim vikendom novost na strani

Kot prvo novost naj omenim, da sem zaradi lažjega iskanja v desni spustni prikazovalnik dodala rubriko My bonus. Se opravičujem zaradi angleščine, vendar sem se tako odločila zaradi "voščilnikarskih prijateljic" iz drugih držav, da bodo tudi one lahko našle to rubriko. S tem imam olajšano delo in prihranjen čas, da ne podvajam svojih prispevkov.
V tej rubriki bom vsak mesec objavila ali kakšen postopek, serijo papirjev, kakšno drugačno predlogo. Seveda vse vezano na Božično-novoletni čas.
Tako za mesec oktober kot bonus dodajam serijo papirjev in predlog Venčka s storži in pa postopek izdelave Božičkove mini škatlice.

Še prej pa.....


Zimsko okno ali Pogled skozi okno na zimsko pokrajino.

Sliko sem oblikovala v mojem računalniškem programu in natisnjeno razrezala na osem kosov, ki sem jih potem lepila na črno ozadje. Vse skupaj je potem dodano še na dva barvna kosa modrega papirja. Ozadje s snežinkami je prav tako dodano na moder papir in obrezano v tanki liniji.




Pred umeščanjem na voščilnico sem dodala še sneg. Snežinke so narejene z Fun liner magic.


Nanešeno barvo pustimo nekaj ur, da se posuši, potem pa jo še toplotno obdelamo, da se napihne.

Na spodnji del sem nalepila ročno izdelan bel papir, ki sem ga ročno natrgala, ga premazala z lepilom in posula z bleščicami. Enako so narejene tri izsekane snežinke v zgornjem delu okna.

Osnova voščilnice je bela.


Končan pa je tudi komplet voščilnice in škatlice z božičkovo obleko.
Voščilnica je res preprosta in mislim, da ne potrebuje kakšne posebne razlage.
Tudi tu sem spet uporabila ročno izdelan papir, ki sem ga natrgala z rokami (nič rezanja). Lahko pa se uporabi tudi kakšen drug bel papir. Tu gre dodajanje elementov na voščilnico v naslednjem vrstnem redu: vzdolžen trak, spodnji trak, pas in zaponka.

Hkrati pa bi rada opozorila tudi na nekaj novosti pri mojih letošnji voščilnicah. To so predvsem razne trikotne izpeljanke voščilnic.



Tako so nastale trikotne piramidne voščilnice (malo manjšega formata in seveda trikotno kuverto), Motivi so različni, piramida pa sestavljena iz štirih plasti, s tem da je prva plast lepljena na osnovo.



Potem so tu prav tako trikotne voščilnice, pri katerih sem motiv snežinke delala s pomočjo lesnega kita.


In da ne pozabim prikupnih božičkov zvez, kjer sem izrezovala oblike in jih lepila drugo preko druge. Za ozadje sem izbrala drobne majhne zvezdice in ga nalepila na enobarvni rdeč papir in obrezala v tanki liniji.


Malce drugače in bolj polne, bolj bogate in raznolike pa so trikotne preklopne voščilnice, kjer gre za posebno sestavljanje (tudi to nameravam dodati v rubriko My bonus). Nastalo jih je veliko, delala pa sem jih v serijah, saj rezanje trikotnikov pušča veliko ostankov in tako sem na ta način porabila vse trikotnike.
Serija Sneženi mož in Modra snežinka.....















Več fotografij pa lahko najdete v albumu Trikotne oblike.

Pa naj bo dovolj za danes. Pred nami je vikend in pri meni bo pester in prav nič ustvarjalen.

2 komentarja:

Oreste pravi ...

Hello Marika, a kiss from Rome. Ciao

MarikaGabez pravi ...

WOW...Hello Roma.