sobota, 5. december 2009

Lončki za prigrizke ali darilca

Adventni čas ni samo tiho pričakovanje božiča, pripravljanje darilc in daril, planiranje dni, ki bodo vrhunec v mesecu decembru......kaj se bo jedlo, kam šlo, kdaj obiskalo tega ali onega, šlo voščit prijateljem, sosedom itd.
Včasih s temi dnevi sovpade tudi kakšen rojstni dan, mini zabave v vrtcih, šolah in tiste malo večje na delovnih mestih.

LONČKI ZA PRIGRIZKE ali MINI DARILCA


Potrebujemo:
  • potiskane ali enobarvne papirje, ki jih potiskamo, porišemo sami
  • dvostranski lepilni trak
  • dodatke po želji


Po narejeni šabloni (tale ideja je bila videna nekje na spletu in takrat sem si sprintala predlogo, tako da je elektronski obliki nimam shranjene; če pa bi jo kdo želel, naj mi napiše, pa jo bom nekako scoprala skupaj) si odrežemo osnove škatlic. Če smo izbrali enobarvne papirje, jih seveda porišemo, pobarvamo ali potiskamo pred samim sestavljanjem.


Tako pripravljeni osnovi najprej zapognemo tri robove na spodnjem delu škatlice. Sledi dodajanje dvostranskega lepilnega traku na mesta, ki so vidna na fotografiji. Pazimo, da je dvostranski lepilni trak prave širine (da ni preširok). Fotografija prikazuje kje začnemo lepiti in po posameznih kadrih vse tja do konca. Na koncu sežemo z roko v notranjost škatlice in vse stike z lepilnim trakom dobro pritisnemo.


Ali tudi vas lončki spominjajo na tiste, v katerih se dobi pokovka ali celo pomfri?
Poizkusite na kakšni od otroških zabav, ali pa kar tako ...v enem od prostih dni, ki jh preživljamo skupaj z družino, prijatelji, sorodniki. Za tiste bolj "natančne" si lahko za v notranjost izdelate še žakeljček iz peki papirja ali mogoče alu folije, da preprečite odvečno mastenje škatlice ali morebitno vpijanje barv, ki smo jih (sicer na zunanji strani) uporabili pri izdelavi.
 
Lončki se lepo zložijo drug v drugega in tako pri hrambi ne zavzemajo preveč prostora. Tako zloženi so lahko na mizi in si ga vsak vzame sam in napolni z željenim. 


Seveda pa škatlico lahko tudi napolnimo z vsebino, ki jo nekomu poklanjamo. Ti majhni lončki so resnično primerni, da jih otroci podarjajo svojim sovrstnikom v vrtcih ali šolah. Seveda pa s tem izbor za obdarovanje še ni končan.  Tudi skrivoma postavljenega lončka na delovno mizo, bi bil vesel vsak sodelavec ali sodelovka.Uporabimo jih na raznih srečanjih, kjer v njih "vtaknemo" majhno pozornost za sodelujoče.


Napolnjeni z dišečimi jabolčnimi krhlji


Na dnu pod njimi pa še eno sladko presenečenje. 

5 komentarjev:

K pravi ...

Kako hudo dober škrnicelj! Ne bi bilo slabo, če bi nam naredila predlogo, res ne. Prooooosim :)

Alenka pravi ...

Dobra ideja za Miklavževe sladkarije! Hvala Marika!

Suzy pravi ...

Zanimiva ideja in lepa izvedba.

Tina pravi ...

Ful lepa ideja in zelo dodelano izvedena. KOt sem pri tebi že navajena.

Hali pravi ...

Spet ena luštna ideja, zelo uporabna...mhmhm predloga tudi ne bi bila slaba ( ja ja saj vem ni ga čez komot) :-)
HVALA ZA VSE IDEJE!