sreda, 9. december 2009

Božiček kot obesek

Najprej velika novička, da sem včeraj prejela Vladkino (ps. Vladka: rožica štanca je že včeraj morala sodelovati pri izdelavi nekega albuma, ki je trenutno v  delu) pošto z bonbončkom. Tako lepo je bilo gledati, kako so stvari padale ven iz velike kuverte, kjer so se skrivale in med njimi tudi voščilnica predalnika, ki sem si jo izbrala v svoji prijavi. Čisto takšna je, kot sem pričakovala...lepa, nežna, romatično skrivnostna.........Vladka -hvala.

Vladka ima čudovito fotografijo na svojem blogu, jaz pa sem jo slikala bolj takole...iz strani, da še vi vidite večplastnost. In še notranjost....


Iz kuverte pa je padlo še tole:


Tej veliki in za mene veseli novički sledi še ena. Uspelo mi je, da sem nekako (kar skenirala) vkup spravila mojo predlogo za tisti lonček iz nekaj objav nazaj.  Predlogo si lahko vzamete tule.


BOŽIČEK IZ PAPIRJA KOT OBESEK

Potrebujemo:
  • ostanke belega papirja
  • ostanke rdečega in barve polti
  • vrvico
  • lepilo, škarje



Iz belega papirja izrežemo večji trikotnik, ki mu v vrhu odrežemo špico. Trikotna je tudi rdeča kapica. Potrebujemo pa še obliko za obraz in pa belo obrobo kapi. No ja, in še cof na vrhu.


Najprej na večji bel trikotnik (brada) prilepimo čepico, Tik pod njo dodamo obraz in potem še belo obrobo za kapo. Pri meni je vse iz papirja, lahko pa za to obrobo in cof na vrhu uporabimo tudi dodajanje vate, filca, penaste gume ali pa zgolj bleščice , mogoče napihljivo belo barvo.....

Oči preprosto narišemo s pisalom.

Preostane nam še, da spodnji del takole zarežemo s škarjami in potem s pomočjo npr. svinčnika  nakodramo (sfriziramo)brado.


Še rdeč nosek in vrvico v cofek.....in to je to. Posebnih "muštac" ne potrebuje, saj je to takšen zelo bradat božiček, kjer se brki in brada zlijejo v eno samo nakodrano gmoto.
Narejen iz ostankov, pa vseeno simpatičen. Tudi nosek je plastičen ostanek, ki nastane pri izdelavi raznih rinčnih map. Ni nujno, da je ravno obesek. Lahko ga tudi pritrdimo na darilno škatlico, paketek...z vrvico ali pa kar brez nje.
Namig: kadar ga delamo kot obesek, je dobro, da tudi na zadnji strani dodamo to belo obrobo na kapi. Izgleda bolj očem prijazno.

9 komentarjev:

Hali pravi ...

Si sprintam in bomo danes (upam vsaj) poskusila tudi doma z mojimi malimi pomočniki!HVALA!

Alenka pravi ...

Čestitke za bonbonček!Obeski Božički so pa tudi fajn.

K pravi ...

Ohhh, perfektno! No, pa imam še eno idejico, kaj povesiti na smreko. Bonus: to bo lahko tudi tamauček delal :)
In hvala za predlogo za škatlico!

Vladuška pravi ...

Me veseli, da je bonbonček že prispel na cilj in še enkrat veliko veselja z njim (štanca je torej že dosegla svoj namen, suupeer). Ti božički pa so prav fletni. Ne vem če si ne bi kakšnega naredila pa ga obesila na okno.

Suzy pravi ...

super Božiček. Res dobra ideja za enostaven izdelek.

Prodamo stanovanje pravi ...

Super! Tole je prišlo pa kot naročeno. Sem ravno gruntala, kaj bomo počeli s tamalimi, kakšne okaske bomo delali. Sedaj vem;) Hvala!

Tina pravi ...

Zelo lep božiček in vesela sem za opis postopka. Pa čestitam za nagrado, jaz sem ti kar fouš.

Suzy pravi ...

Jaz pa sem enega že naredila. Za pokušino :) zelo na hitro in površno. Pa imam občutek, da je tvoj večji. Vsaj po nosku sodeč :) Pa tudi prekratko brado ima moj. In razmišljam, če je boljši mehkejši ali trši papir? Jaz sem vzela 200 gramskega, a se mi za brado zdi malo pretrd.

moi pravi ...

Super ideja. Hvala za postopek izdelave ;)