četrtek, 3. december 2009

Zvezdna darilna škatlica


SREBRNE ZVEZDE IN ZVEZDNA ŠKATLA

Potrebujemo:
  • srebrni karton
  • rdeč karton potiskan z zvezdami za pokrov(kupljen, lahko pa potiskamo zvezde sami, ali pa jih na končano škatlico nalepimo, lahko jih tudi narišemo na enobarvno podlago.....)
  • srebrn karton za dno škatlice
  • dvostranski lepilni trak za lepljenje škatlice
  • srebrne ali rdeče trakove, vrvice....
  • razne dodatke po želji (okrasni kamenčki, barve za okraševanje.....)
  • lepilo



Škatlica:
Sama sestava osnove škatlice je povsem klasična, velikost pa odvisna od naših potreb in pa materiala, ki ga imamo na voljo. Moje so tokrat v zgornji ploskvi nekoliko večje (tudi večje kot 20cm), saj sem pravzaprav želela, da do izraza pridejo tudi srebrne zvezde.
Pokrov škatlice lahko izdelamo tudi z valovitim zaključkom. Za to ne potrebujemo kakšnih kupljenih šablon ali celo aparatov, ampak si preprosto naredimo šablono iz tršega papirja in po njej odrežemo vse štiri stranice preden pokrov sestavimo/zlepimo skupaj.

Zvezda:
Šestkotne zvezde se lahko lotimo na več načinov: uporabimo zgolj samo osnovo(brez prepogibanja), lahko osnovno velikost še 1x ali 2x pomanjšamo in sestavimo skupaj s 3d blazinicami, lahko jo sestavimo in dodamo na darilo, če pa ji naredimo še luknjico v enem od krakov in napeljemo vrvico, jo lahko uporabimo kot obesek.
Načrt za izdelavo zvezde najdete tule. Prilagodimo velikost tako, da ustreza našim potrebam. Prepogibanje je mogoče (sploh pri majhnih zvezdah) malo zamudno, a mislim, da se je za končni efekt vredno potruditi. Pazimo samo da prepogibamo pravilno......hrib, dolina, hrib, dolina....in tako naprej. (O teh zvezdah sem pisala že v eni od prejšnjih objav) 

Pri sestavljanju zvezde jaz v sredini dodam 3d blazinice in s tem preprečim morebitno "posedanje" zvezde. Lahko pa v sredino dodamo tudi kaj drugega, npr.pomečkan kosem vate, papirčka.....

Zvezdi naredimo v eni od špic krakov luknjico in skozi njo napeljemo vrvico.


Sama sem v sredino zvezde dodala še ptička, ki ga preprosto izrežemo iz kartona in nalepimo.Več ptičkov pa še v poglavju Variante.


Nastala je osnovna škatlica z dvema srebrnima zvezdama, ki sem ju s 3d blazinicami pritrdila na pokrov. Kaj bo v njej, pa je skrivnost.



Naredila sem še nekaj različnih izpeljav iz same osnove. O ptičkih sem že pisala in takole ga lahko tudi umestimo na samo škatlico.
Ali pa tako....


Tule sem ptička nalepila na cimetovo paličico......
Škatlico ali pa več njih, lahko skupaj povežemo s trakovi.

Lahko uporabimo različne barve trakov......

Namesto trakov vrvice in tudi zvezde lahko tako ali drugače okrasimo, dekoriramo.


S kamenčki, zvezdami, snežinkami.......
Lahko pa škatlo samo preprosto povežemo in zvezde izpustimo.


Vem, da sem drugače za danes napovedala venček, vendar pa me je malo povozil čas in fotografij nisem uspela obdelati, saj sem morala dokončati nek album in nasploh je bil včerajšnji dan nekako nor..vse na kupu, vse v istem času....kot bi strele udarjale z neba.


5 komentarjev:

Anja pravi ...

Vau, res krasno narejeno :)

Hali pravi ...

Uf, koliko enih drobnih pozornosti, pa ptiček je tako lušten...lepo!

Suzy pravi ...

Ti nas pa razvajaš :)

Vladuška pravi ...

Že celi dan želim tole pokomentirat, pa ne pridem zraven. Ta gužva v službi se bo morala počasi končati :-) Jaz takega darila sploh ne bi odvila - bi bilo res škoda. In pika na i je tudi meni tisti ptiček, čiv čiv. Zdaj pa končno domov :-)

Alenka pravi ...

Kako dodelana škatlica, oz. dve. Super!!!