ponedeljek, 15. december 2008

Smrečici in torta

Ne vem, ali se to dogaja zgolj meni, ampak v tem norem decembru je tako zelo malo časa za voščilnice. Ravno se pošteno lotim dela, ko me že nekaj zmoti in moram dati vse iz rok. Se počutim kar malo izgubljeno.

Tri pa mi je le uspelo spraviti skupaj preko vikenda. Prvi dve imata s 3d trakom dodano smrečico. Te smrečice so lepljene na trši papir (gre za malo debelejši darilni papir) in potem obrezane po linijah.
Smrečice, darila dveh vrst, zvončke, liste(vse iz istega darilnega papirja)...sem lepila in izrezovala že veliko preje in si jih nekako naredila na zalogo. Sprva sem jih nameravala uporabiti pri izdelavi tistih dveh adventnih koledarjev, pa je bila potem nepričakovana sprememba plana.

Na obeh je osnova bela, tiskana ozadja so moje delo, razen tistega z rdečimi krogi in črnimi vzdolžnimi črtami. Je bil pač nek konček, ki že dolgo leži v moji škatli raznih ostankov. Dodajala sem še zelen in rdeč enobarvni papir.
Na obeh je prav tako uporabljeno pisalo v tubi za 3d učinek. Pri prvi zgolj kot okras, pri drugi naj bi šlo za posnemanje snežink. Elementi so dodajani s pomočjo 3d traku, obe pa imata dodan tudi okrasni trak.
Tiste rahlo svetleče rdeče pike pa so pravzaprav ostanki(odpadni material), izsekani plastični delci, ki mi jih je prijazno podarila ena netlogovka. Lepljenje le teh zahteva sekundno lepilo.
Zadnja pa je v modro belih tonih. Tudi tokrat so ozadja in trak okrasne bordure moje delo. Spodnje belo ozadje sem ročno natrgala in ga dodala preko zgornjega modrega.

Sam motiv torte je barvan z različnimi barvami: od pastelnih barvic, do metalnih tekočih, svetlečih voščenk..za piko na "I" pa sem dodala še belo napihljivo barvo, ki se toplotno segreva za končni videz. Na podlago je torta dodana s 3d trakovi. Borduri in bela ptica(nalepka) so lepljeni na modro zvezdasto folijo in potem obrezani v tankih linijah. Tudi bela snežinka v krogu je nalepka. Napis nalepka dodana na zvezdasto modro folijo in bel trši papir ter na podlago lepljeno s pomočjo 3d traku.

4 komentarji:

Barbi pravi ...

Tvoje voščilnice vedno izpadejo prav fantastično. Tista druga smrečica je noro dobra. :)

MarikaGabez pravi ...

Oooo....:) hvala Barbi.

Moni pravi ...

Super lepe so tele čestitke! Lp, moni

Tiara pravi ...

Zadnja je najlepša... no, vsaj zame. :)LP