sobota, 12. december 2009

Podarimo spomine

Tiste prave, mojstrske albume, znajo delati resnično samo posamezniki, ki jim je ta dar dan. Ena naših največjih ustvarjalk na tem področju je prav gotovo Jana iz bloga Preprosto bogastvo, kjer največkrat brez daha opazujemo njene neverjetne stvaritve. Ravno včeraj je prestavila svoj zadnji album Christmas mini album. Čudovito!!! In očitno sem v tem adventnem času rojena pod srečno zvezdo, kajti pri Jani sem bila izžrebana in bom dobila....poglejte si sami. Videti in otipati vse to čarobno ustvarjanje v živo bo prav gotovo nekaj, kar sodi v doživete vrhunce tega meseca.

Ampak......preproste albume lahko naredimo tudi sami in jih podarimo za darilo. Tako danes ne bo nobenih načrtov, predlog in posebnih postopkov, pač zgolj nekaj namigov iz mojih zadnjih treh albumov, ki so nastali v tem tednu. Vsi trije pa so seveda namenjeni za božična darilca.
Vsak drugačen, vsem pa je skupno, da so podlage za njih nekaj starega.

Kot prvi okrogli album v okrogli škatli.


Zanj sem izbrala za podlago okroglo lepenko, ki je ponavadi kot zaščita med kakšnimi krožniki. Hrčki, ki vse spravljamo...samo to je lahko razlaga za nastajanje tega albuma.


Delano klasično, z mazanjem osnove s čopičem in prekrivanjem.


Tudi škatla je stara in za ta namen predelana. In tu mogoče ena moja mala skrivnost: včasih otrokom kupim kakšno sladkarijo glede na to, v kakšni embalaži se nahaja. Ne morem si pomagati!  To je tisto nekaj, kar me kar vleče in vleče.....Embalaže, papirji, trakovi........


Album je pisan in razgiban, kot pač  dogodek, ki ga beleži.

Za drugi album sem za osnovo izbrala plastične modre konce, ki so ostanki pri proizvodnji raznih palstificiranih žepih, mapah....In tu sem uporabila sistem kotnih zarez.


Vsako modro osnovo sem v vogalih prerezala s skalpelom in sliko preprosto zataknila skozi te zareze. Tu so vsi elementi enako veliki. S tem sem dosegla to, da na drugi strani drugo sliko ali list za napis preprosto nalepim na tiste dele, ki so pokukali skozi zareze.


Album je zelo oseben, napolnjen z veliko čustvi. Majhnih vsakodnevnih dogodkov, ki jih človek ne pozabi. Zato nima nobenih dodatkov, tekst pa je pisan ročno. Vsi listi za tekst so senčeni z modro kredo, da se lepše zlijejo z ozadjem.
 
Za tretji album pa sem uporabila ostanke eko kartona, ki so do sedaj služili zgolj samo zato, da so delali dren, ker nisem vedela kaj z njimi početi. Ker so dokaj trdni, sem se odločila, da poizkusim z večplastnim albumom, ki jih tokrat kje občudujem in sanjam njihove lepote.


Delan je kot toliko drugih mojih albumov...računalniški napisi, nekaj dodatkov, različne velikosti fotografij, različne postavitve......


Pri delu večplastnih albumov (dodajanje elementov s 3d blazinicami, trakovi) je pomembno, da smo vseskozi pozorni na ravnovesje. Ne vem, kako naj to drugače razložim.  Če imamo nekje dodatke na levi strani, je dobro, da so na listu, ki se dotikata skupaj z licem, drugje. Tako vspostavimo ravnovesje, ki ne moti pri listanju in zaprt album ima lepo in ravno obliko.

Od Vladke iz Ustvarjalne skrinje sem v bonbončku dobila tudi štanco rožice. Nisem ji privoščila kaj veliko lenarjenja in jo kar poslala na delo prav pri tem albumu. Mi je zanimivo, kako jo pravzaprav lahko uporabimo zelo različno.

Izsekane koščke nalepimo ali naravnost na podlago ali s 3d blazinicami....


Karton kjer so se prej nahajale sem tule dodala na osnovo s 3d blazinicami....


Tule pa sem rožice "obarvala" tako, da sem pod osnovo nalepila dva različna barvna papirja (rumenega in zelenega.
Več fotografij teh treh albumov pa lahko najdete tule.

Čas zahvaljevanja in obdarovanja pa je prišel tudi na blog Creatissimo.  Sledite povezavi, preberite objavo in predvsem prebrskajte po celotnem blogu, kjer se najde veliko zanimivih idej in pa odličnih fotografij. Njen blog spremljam že od samih začetkov in meni pomeni nekaj svežega, nekaj drugačnega, nekaj kar pač redno pregledam, preberem........

Tako (uhh, sem bila dolga....ampak v opravičilo -bili so trije albumi) da počasi zaključim tole objavo. Za hitre albume je še vedno čas, če jih imamo namen podariti za darila. Nekaj fotografij, osnove in ...pot pod roke.

Ps: pozno včeraj zvečer (preden sem se odpravila v svet sanj), pa sem ugotovila, da sem zadela še pri Alenki na blogu Moje ustvarjanje in še kaj. Bila sem tako šokirana in kar malo mi je bilo nerodno, ker je bil žreb spet namenjen meni, da se niti zahvalila nisem. Če bi lahko videli skozi računalnik, bi videli, da sem zardela. Alenka je bila poleg Suzy čisto med prvimi na katero sem "trčila" na slovenki blogerski sceni. Pravzapav lahko rečem, da sem ravno skozi njiju odkrivala vse ostale bloge, o katerih se mi do takrat niti sanjalo ni. Kdor še ne pozna Alenke, naj vsekakor pokuka k njej. Ena tistih najbolj natančnih, z neverjetnim darom za postavitve in barvne kombinacije, z izjemnimi voščilnicami, prečudovitimi škatlicami in še mnogo drugih darov skriva v rokavu (kvačkane ogrlice npr.).

Lep vikend vsem. Jutri nas bo pozdravila že tretja adventna nedelja, ljudje bodo prižigali tretjo svečko in čakali.......

5 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Tisti Janin album je res čudovit, sem ga tudi jaz že včeraj opazovala. Lepo, da je moja štanca že v polnem teku in tako krasi album. In ti srečnica ti, svaka čast:-) Sem že včeraj videla, da si dobila bonbonček pri Alenki in sem bila vesela zate in božiček te ima res rad, tako kot sem že tam napisala. A ni super. Čeeestiiitam še enkrat. In če sem prav razumela, dobiš pri Jani še tisti album? to pa je res nekaj posebnega. Uživaj v lepoti tega izdelka.

Sonja pravi ...

Čestitke za vse prejete bombončke, prav gotovo si jih zaslužiš.
Hvala pa za vse informacije in navodila, ki nam jih posreduješ na blogu. Preberem te vedno, za komentiranje pa včasih zmanjka časa. Nikar ne misli, da nimaš obiskovalcev :)
Z veseljem se vračam na tvoj blog in preberem kaj novega, že pozabljenega ali pa se samo veselim z vami praznikov.

Alenka pravi ...

Lepi albumi so nastali, kot vedno , ko se ti lotiš kakega projekta.Čestitke tudi z moje strani.Božiček že ve kdo so bili tisti pridni, ki zaslužijo darila:):):)Ampak imaš res srečo!Zdaj na koncu tvoje objave sem pa jaz zardevala. Hvala za tvoje lepo mnenje o mojih izdelkih.

McCrafty /Klavdija pravi ...

Spet nekaj lepega izpod tvojih rok in vedno polno nasvete....tudi jaz te rada berem in seveda čestitke za prejete bonbončke!

Suzy pravi ...

Si pa imela prav Božično obdarovanje. Ali je bil Miklavž z zamudo? :) Vsekakor čestitke za vsa žrebanja - izžrebanja.

Albumi so super. No, kaj izpod tvojih rok pa ni.