četrtek, 24. december 2009

Zvezdni svečniki v škatlici........


SVEČNIKI ZA ČAJNO LUČKO V ŠKATLICI

Potrebujemo:
  • maso za ulivanje modelov in model za čajno lučko/svečko. V mojem primeru sta to luna in zvezda, vsaka za po eno čajno svečko
  • enobarni karton za dno škatlice
  • potiskan karton za pokrov škatlice
  • tanek list papirja za trakove
  • barve po izbiri

Modele za čajne svečke naredimo po navodilih mase, iz katere jih ulivamo. Sama uporabljam povsem različne prahove, tistega pač, ki je trenutno doma na zalogi, največ pa lahko keramaso in seveda tudi čisto običajen gibs. Pred barvanjem naj se dobro posušijo. Sama za barvanje uporabljam tempere, akrile, univerzalne barve, včasih tudi vodene barvice, kakšen flomaster......Ko je naš model suh in pobarvan, ga je pametno še zaščititi s kakšnim od lakov, ki jih je na našem tržišču veliko.
 
Ko čakamo modele, da se posušijo, si lahko pripravimo čisto preproste škatlice. Njihovo velikost prilagodimo velikosti modela, ki bo v njej. Tako so moje velike cca.14x14 cm. Za dno sem  uporabila čisto običajen bel karton, za pokrov pa belega s potiskanimi zlatimi zvezdami (dobili so se v Mullerju).

Naredila sem več škatlic, tudi različnih velikosti, saj bodo moja darilca čisto različna. Narezala sem še papirne trakove in jih položila v dno škatlice.


Še modelčki na papirčke in končano je. Zaprto škatlico bi jaz v tem primeru še prevezala z trakom v zlati barvi.


Male zvezdice ali lunice lahko tudi posujemo (prelepimo) z ledenimi kristali ali bleščicami.


Seveda pa lahko barve uporabimo povsem različne. Tile so za bolj živahne mladostnice, vsaki njej ljuba barva.4 komentarji:

Suzy pravi ...

Super. Nekaj posušenih odlitkov že imam. Pa bi lahko nastalo še kakšno darilce za zadnji hip.

Suzy pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Vladuška pravi ...

Super, lušni paketki s temi svečniki in škatlami. Ja, tudi jaz sem letos večino daril za moje prijateljice naredila ali pa jih potem samo dopolnila s kakšno kupljeno malenkostjo. Vesele in blagoslovljene Božične praznike vam želim.

Alenka pravi ...

Luštni svečniki!Prav lepo darilo, pa tudi škatle so lepe!