torek, 30. november 2010

November se poslavlja

Mesec November se počasi izteka in kot že tolikokrat do sedaj, bo svoj prostor odstopil gospodu Decembru. Posebnež med meseci. Saj s svojo večno in hkrati ponavljajočo minljivostjo ne odstopi samo prostor naslednjemu v sklenjeni vrsti za njim, pač pa tudi zaznamuje prehod iz starega v novo.

In bolj ko mesec december raste, se razvija, stopa iz dneva v dan.... bolj se v premnogih ljudeh prebujajo strahovi, oživijo tesnobe, naraščajo depresivna stanja, osamljena srca prežema nekakšna boleča žalost.....

Zatorej ne pozabimo! Ali še bolje: odprimo oči, odprimo svoja srca, prisluhnimo, se vprašajmo.....Mogoče tam nekje povsem blizu nas domuje takšna ranjena duša, ki bi jim naša topla beseda polepšala dan. Povabimo nekoga na čaj, kavo.... mu namenimo nekaj svojega časa.

Sama začenjam december z dvema kompletoma v dobrodelne namene. Ni veliko, mogoče še kaplja ne. A vem, da bom v svojem srcu in svojem domu našla prostor še za mnogo drugega ..... Le kaj neki me stane, da premraženega tujca ali tistega, mimo kogar samo hodim in mu sem ter tja zamrmram kratek pozdrav na cesti , prijazno povabim na skodelico čaja, mu mogoče odstopim svoje rokavice, povprašam po vsakodnevnem življenju, zdravju, počutju.......

4 komentarji:

Helena pravi ...

Lepo si napisala o tem, kaj lahko naredimo v tem mesecu, ki nas vabi k dobroti, prijaznosti, sočutju ...
Voščilnice so zelo lepe. Kot vedno :)

Vladuška pravi ...

Zelo lepo si to ubesedila Marika in vsekakor se strinjam s teboj. V naši radosti, ki jo prinaša ta mesec, velikokrat pozabimo na stistko drugih ljudi. Lepi kompletki.

Vladka pravi ...

Lepe voščilnice za prihajajoče praznike Marika!
Tudi spremne besede so mi všeč. Lepo je kaj narediti za druge, pa čeprav se nam zdi, da je samo malenkost :)

Alenka pravi ...

Spet lepe voščilnice, pa še tako lepo si napisala!!
Pri meni je nakaj zate!