petek, 30. oktober 2009

Peskanje

Saj niti ne vem, kakšen je pravilni izraz za tovorstno tehniko. Uporabila sem pač besedo, ki je povezana z uporabo materiala pri osrednjem motivu......pesek -peskanje.

Glavni krivec, da se je začelo dogajati peskanje, pa je najmlajša. Nekje med mojo šaro je našla en izdelan motiv, ki ga nikoli nisem uspela vkomponirat v zaključeno celoto in potem jo je pograbil božji firbec kaj je sedaj to in kako se naredi.
 Kot prvo se je začel lov za peski. Sprva sem želela uporabiti šablono božične zvezde, vendar pa nisva našli pravega barvnega peska. Bi bilo treba do Arta v Kranju, vendar pa to ni bilo nekaj tako nujnega, da rečeš: to pa resnično moram! In je kot edini izbor glede na razpoložljive peske prišel na vrsto motiv smrečice.


 Čisto vse motive je naredila najmlajša -tako zelo zanimivo ji je bilo to rojevanje belo zelenih sličic. Jaz sem ji samo pripravila podlage. Če bi jo človek pustil, bi ona kar še in še...verjetno dokler ne bi porabila vsega peska.

Jaz pa sem med tem razmišljala kam in kako vkomponirati motive, ki so nastajali. Tako je nastal tale komplet s škatlico, kjer sem vse osnove poštempljala in jih še dodatno "ozaljšala" s perl lepilom (tudi notranjost in levi spodnji vogal na kuverti).

Naslednja postavitev pa je spet iz serije treh voščilnic.
Uporabila sem umazano belo, pravzaprav rahlo rumenkasto osnovo. En papirček je poštempljan(ko so se že ravno na mizi valjale štempiljke iz prejšnjega izdelka), drugi natisnjen.
Izdelana je tudi notranjost.

Dodala sem še zelene krogce in pa trak z žičko.

4 komentarji:

Alenka pravi ...

Tudi peskanje je uspelo.Imaš super pomočnico.

K pravi ...

Odlična pomočnica ;)

Suzy pravi ...

Zanimivo. In zelo lepo narejeno.
Jaz imam kar nekaj peskov doma. Bo treba zgruntat kako se to uporablja.

BojaMoja pravi ...

Super! Na pesek sem pa že čisto pozabila :)