sobota, 26. december 2009

Praznična objava

Končno le nekaj časa za objavo.  V teh dneh še tista meni ljuba zgodnja jutra (že kar sredi noči) niso več moja, saj preprosto spim.

Naši prazniki so ponavadi ŽIVI. Toliko dogajanj, ljudi, občutenj.....stačenih v tri dni, da človek včasih preprosto ne more več slediti. In najlepše darilo je bilo, da je tudi starejša hčera v teh dneh našla čas za pot domov, bila z nami....kot vedno in vsako leto do sedaj, pa čeprav že skorajda živi svoje življenje.

Aranžma ob adventnem koledarju.....Okrogla preoblečena kovinska škatlica je takrat še samevala z enim samim darilcem zataknjenim v zemljo. Božično žito je obrodilo in zrastlo.....


Tudi v množici majhnih prozornih lončkov, ki so šli za majhne pozornosti vsem tistim, ki žita niso sejali sami.


Uspelo nam je pobarvati še kar nekaj obeskov , izdelati škatlic tik pred zdajci.......


Tik pred zdajci dokončati tudi aranžmaje, ki so šli za darila.


Na mize smo postavili dobrote. Vse na tem krožniku (vključno s prekrasno svečo)  so darilo prijazne sosede.


Še nekaj zadnjih darilc za otroke.....


Dnevi so minevali v pripravi hrane, druženju, sestavljanju kock, teh ali onih obiskih....


In seveda! Na božični večer sta prišla gospod in gospa Božičkova....v čisto pravem stilu: s pozvanjanjem zvončkov, značilnim pozdravom in majhnimi darilci, ki so bila tisti trenutek še kako pomembna, čarobna.


Vem, da se je tudi vseh vas (obiskovalcev tega bloga Božični čas iz domače delavnice) dotaknila čarovnija božičnega duha. Pri vsakem drugače, na njemu in njemu bližnjim lasten način. Čarovnija? Pravljica, saj je toliko tega v tem času zastrto s tančicami skrivnosti, prekrito z  govoricami o ...........pa naj bo to skrivnostno in tako pomembno Rojstvo, ali pozvanjanje jelenjega kardela tam nekje na nebu, gromkega pozdrava, ki ga slišimo v dimnikih ali zgolj samo občutenje sreče in miru v nas samih, v trenutkih, ko vse to želimo tudi vsem in vsakomur.

Božična delavnica tako kot v lanskem letu, tudi letos zapira svoja vrata. Upam, da ste dobro (tu imam v mislih predvsem poplave, ki pestijo širom po naši deželi). In Srečno vsem ter hvala za vse obiske, komentarje.

5 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Kako lepo, krasno napisano. Prav žal mi je, da se božična delavnica zapira za nekaj časa. Čeprav se mi zdi, da je ob letošnjem odprtju nekaj časa trajalo, da smo ustvarjalke začele prihajat redno, pa se mi zdi da je nekje vmes postala naša trdna stalnica in z velikim veseljem sem vsaki dan spremljala, kaj novega nam boš ponudila. Hvala za vse, kar si delila z nami in glede na to, kako hitro čas mineva, bi lahko rekla, se vidimo kmalu :-)

Sonja pravi ...

Tudi meni je kar žal, da se vrata zapirajo. Ampak vem, da boš prihodnje leto spet z nami delila vsa razmišljanja in ustvarjanja.
Čeprav ne komentiram vedno, pa preberem vse, kar napišeš.
S svojimi zapisi si tudi mene dostikrat spomnila na že davno pozabljeno.
Hvala.

Alenka pravi ...

Mi je kar malo žal , ker bo delavnica zaprla vrata za skoraj eno leto. Bilo je lepo brati in gledati objave.Pa saj bo spet kmalu božič , ane:):):)
Do takrat pa se malo preselimo na tvoj grugi blog:):)

Goga pravi ...

Kako lepo ste preživeli božični večer ,čisto v stilu.Zelo rada sem te spremljala v božičkovi delavnici in tudi sama sem se mogoče zaradi tvojih objav malo bolj potrudila,zato,ker si bila malo tudi moj navdih.Na žalost se prazniki bližajo koncu vendar pa saj leto tako hitro mine in spet bo tu .......

Suzy pravi ...

Še enkrat hvala za vse lepe misli, ideje in pripovedovanja, ki so nam bogatila ta mesec pričakovanja. Tule se srečamo spet drugo leto, ta čas pa kje drugje :)