torek, 15. december 2009

Preprosto in čisto

Ste tudi sami tisti, ki iščete simboliko skozi vsakodnevno življenje? Jaz jo velikokrat. Čisto spontano, nekako avtomatsko, braz pravega razmišljanja.....Včeraj sem se ponovno spomnila na to, ko mi je nekdo pisal, zakaj je v hčerinem aranžmaju pet svečk. Pa res! Pet jih je. Kaj vem....nastal je spontano in mogoče jih pet zaradi tega, ker je pri hiši pet otrok - za vsakega po ena.

In ko nas je včeraj že ravno pobelil sneg  in s seboj prinesel tisti čarobni pridih, ki mu mnogi pravijo "pika na I", sem sicer drugače zastavljeno serijo čisto spontano spremenila. Zunaj so naletavale snežinke in avtomatsko sem se odločila za črno belo serijo, z rahlim pridihom zlate.




PREPROSTE IN ČISTE VOŠČILNICE

Potrebujemo:
  • bel, črn in zlat karton
  • lepilo in škarje
  • kakšno pisalo za dekoriranje
  • po želji trakovi

Motive smrek sem ustvarjala predvčerajšnjim in jih lahko najdete in natisnete s strani DNP med datotekami. Postopka mislim, da ni potrebno opisovati. Jaz sem se pač igrala s smrečicami in jih umeščala na podlago zdaj tako, zdaj drugače.


Na tej in eni fotografiji popreje se vidi, da sem izdelovala tudi notranjost. V stilu same voščilnice. Smrečice lahko pomanjšamo in natisnemo po več njih v vrsti na bel papir, ki ga kasneje nalepimo na črnega ali zlatega in potem obrežemo. Ali pa natisnemo večjo smrečico in jo razpolovimo po višini in potem dodamo na rob notranjosti.


Lahko dodamo vijuge, napise....ali pa sem ter tja okrasimo z drobnimi zlatimi pikicami.


Jaz sem se zgolj samo igrala (kot sem že napisala). Smrečico lahko razrežemo po širini, višini in končke ponovno sestavljamo skupaj. Na podlago jih lahko lepimo direktno ali pa s pomočjo 3d blazinic. Ker gre pri meni za preprosto in čisto serijo, ni nikakršnih senčenj, natrgavanja robov, morebitnega okrasnega prickinga (luknjanje papirjev).....le čiste linije in motivi sem ter tja okrašeni z zlatimi pikami s pisalom za 3d učinek in zlatimi zvezdami, ki sem jih dodajala s 3d blazinicami.



8 komentarjev:

Suzy pravi ...

Ta tvoje preproste, čiste linije me pri tebi vedno znova pritegnejo. In variacije na temo :)

Alenka pravi ...

Zelo nobel serija je nastala- pa še pet jih je:):) Dobro, da bojo kmalu prazniki, ker bi sicer tvoje serije kmalu imele po 10 voščilnic:):)

Biljana pravi ...

Zelo lepe.

Tina pravi ...

Zelo so lepe, včasih prav paše nekaj mileg ain preprostega, da uravnoteži vse živahno.

BojaMoja pravi ...

super :)

Vladuška pravi ...

Te čestitke pa so mi tako krasne. Zelo rada pogledam tako preproste voščilnice, za katere velja tisto staro pravilo manj je več. Odlično so izpadle res, take prave elegantne dame. Še posebej so mi všeč tiste s temnim trakom in pa tiste vijuge in napis spodaj na eni.

Hali pravi ...

Preprosto in elegantno!

Renata pravi ...

Proprosto elegantne!! Meni so take in drugačne smrekce itak najbolj všečen motiv za voščilnice.