sreda, 16. december 2009

Mini modra darilca

Sredi tedna smo in tisto kar sem čakala, sem tudi dočakala. Pravzaprav veliko tega sem dočakala. Prišel je (že včeraj) bonbonček od Alenke, prav tako je danes prišla pošta od Jane. Hvala obema. Glede na to, da sem tudi zbolela(včeraj sva prijateljevali z vročino), me bo Alenka očitno prisilila v to, da vzamem v roke pletilke, pa naj mi je to všeč ali ne. Sem nasnula zanke in naredila kakšne štiri vrstice, pa je rekla moja najmlajša : Mami, sedaj si pa res stara mamca. Grozno!!! O Janinih umetninah ne bom kaj dosti pisala, saj so v živo še bolj čudovite kot v virtualnem svetu. Ko bom bolje, si jih bom šele pošteno ogledala.

Tako da........očitno bom morala tole adventno serijo prekiniti. Ob bolezni, se je še moj računalnik istočasno selil v mojo delavnico in trenutno nima svojega prostora pod soncem. Ko ga potrebujem, ga zvlečem nekje izpod mize (monitor in tipkovnico), ker pač mizo rabim. Je pa to moje prvo javljanje po brezžični povezavi, kar pa tudi nekaj šteje (pravijo, ker jaz tega ne čutim).

Majhna modra darilca....
Saj boste tudi iz fotografij razbrali kako in kaj. To je mala škatlica, ki nima stranskih lepljen, pač pa jo skozi luknjice okrasno zvežemo. Oba daljša dela odrežemo rahlo izbočeno, stranska dela pa ravno.


Uporabila sem barvno lepenko, ki sem jo medlo potiskala s snežinkami.
V dno sem narezala in namečkala nekaj belih papirnih trakov in nanje položila tri bonbone.


Drugi dve mini darilci se razlikujeta v velikosti. Prepogib na sredini - z izrezano luknjo, še dva prepogiba spodaj (to je kasneje dno). Tu dodamo lepilni trak in prvo moramo darilce "nafilati".


Majhno celofanasto vrečko (ali kakšno drugo) napolnimo z željenim in potegnemo skozi luknjo, ki smo jo izrezali. Sedaj zalepimo dno. Del ki kuka ven iz zareze pa še zavežemo s pentljo.


Lahko so samostojno mini darilce ali pa kot bodo pri meni.....modrega darila za nekoga, ki mu je ljuba modra barva.

Grem sedaj (kot v reklami....rahla žalostna in upam, da bo na drugi strani kaj več veselja).

Uživajte v teh predbožičnih dneh. 

7 komentarjev:

Suzy pravi ...

Uh. Upajmo, da bo bolezen šla mimo. Da te je vročina samo malo ustrašila. Držim pesti, da boš čimprej zdrava.

Suzy pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Kate pravi ...

Joj kako so meni všeč tvoje ideje! :) Naj se ti zdravje hitro povrne, zdaj ni pravi čas za bolezen (ma ja, saj to ni nikoli, ne?)

Alenka pravi ...

Pazi nase in odženi bolezen. Darilca so luštna, dobra ideja. Svoji dečvi pa povej, da štrikanje ni samo za mamce:):):)

Tina pravi ...

Zelo lepo, kot vedno. Tudi ti uživaj v teh dneh in se hitro pozdravi.

Hali pravi ...

Kkao simpatična darilca...pozdravi se!

Vladuška pravi ...

Ti si prava zakladnica idej, res. Upam, da čimprej preženeš bolezen in nič več prijateljevanja z vročino.