petek, 17. oktober 2008

Roza v rožnatem oktobru


Rak dojk je najpogostejši rak pri ženskah in predstavlja kar petino vseh rakov. V Sloveniji zboli za rakom dojk vsako leto še vedno več kot 1000 žensk in kar 400 jih zaradi te bolezni umre.
Pretresljivo.

Sicer moram odkrito priznati, da se bolj kot na slovenskih tleh, s tem srečujem v virtualnem svetu našega planeta. V tujini poteka nešteto raznih akcij, ki so tako ali drugače povezane z "Rožnatim oktobrom" "rožnato pentljo". Eden izmed takšnih projektov je tudi na forumu kjer sodelujem in poteka skozi ves mesec oktober. Preprosta tema, preprosta navodila z eno samo omejitvijo v letošnjem letu: roza barva mora biti vodilna nit na voščilnici (največkrat se ta barva pojavlja drugače na voščilnicah za majhne deklice, dojenčice)in kot lik se ne smejo pojavljati rože (ki so drugače verjetno najpogostejši lik na voščilnicah).
Tako se letos veliko pojavljajo roza pentlje delane v različnih tehnikah, z različnimi materiali. Sama sem se odločila za tole preprosto serijo Zvezdaste svečke.

Osnovno fotografijo svečk sem posnela pred kakimi dvemi leti in jo sedaj uporabila za izdelavo ozadij, bordur in okrasnih elementov. Sam motiv, ki se pojavlja na vseh štirih voščilnicah je na podlago dodan s pomočjo 3d traku in je sestavljen iz treh plasti. Ostalo so samo različne postavitve, različni papirji, podloge.


Naj ob tem spomnim še na to, da je v letošnjem letu v Ljubljani zaživel Državni presejalni program za zgodnje odkrivanje raka dojk, DORA, ki se bo tekom prihodnjih mesecev širil po vsej Sloveniji in tako resnično postal državni.

Ni komentarjev: