ponedeljek, 6. december 2010

Rokavičke in Tople želje

Rokavičke v teh dneh še kako pridejo prav. Vsaj včeraj je pritisnil mraz, ki pa je dans že malo skril svojo hladno podobo. In ponoči je po naših krajih kolovratil Miklavž. Ste bili pridni, ali so vas čakale palice?
Za nami je tudi že druga adventan nedelja. Prižgali smo svečko spreobrnenja, če se še spomnite od lani
 (ps. spet tista viola barva, ki je tako nerada pozerka)
Moje rokavičke so povsem preproste, majhne in niso ne volnene in ne usnjene. Pa vseeno v sebi nosijo tople želje. Ker sem lani v adventnem času veliko pisala, bom letos poizkušala vsaj tako ... vsak dan, da se oglasim, pokažem kaj novega sem ustvarila.
Pa še trije pari rokavičk. Tokrat v rdečih tonih.
In Barbarino je tudi že mimo. Samo da spomnim. Ste posejali božično žito? Če ga še niste, je še vedno čas 13. decembra, ko bo godovala Lucija. Prav tako zraste. Prvo je bolj dolgo in svetlejše, drugo nižje in bolj intenzivne barve.




Tudi naše domove že počasi krasimo. Predvsem tisti, ki imamo majhne otroke, kar pa seveda ni nikakršen pogoj ali zapoved. Snežinke se pojavljao na steklih oken, vrat... takšne ali drugačne dekoracije nas pozdravljajo po prostorih. Adventni koledarji(naš je v letošnji sezoni enak kot lani, le vsebina je drugačna) so zavzeli svoja mesta in pri nekaterih tudi adventni venčki (mogoče podatek, da je letos sploh pri venčkih v modi uporaba volne tako in drugače). Eden izmed naših v hčerini sobi...
Sem ter tja se pojavi še kakšen kupljen okrasek, ki v letu domuje v kakšni od omar in se potem bohoti na kakšni mizi, polici....

4 komentarji:

Andreja pravi ...

Lepo praznično je pri vas. Čestitke so pa tudi luštne!

Alenka pravi ...

Prav lepo je pri vas doma! Čestitke nastajajo prav hitro!Te rokavičke so zelo simpatične!Okrasili ste pa tudi že lepo!

Vladuška pravi ...

Zelo lepo, domače, prijetno je v vašem domu. Miklavž me ni nič obiskal, pa sem zato jaz bila malo Miklavža in morda mi je to celo bolj všeč :) Vsak večer se skušam, po kar napornih dnevih, ustaviti in se malo zamisliti ter pokramljati sama s seboj, saj ne želim, da ta advent kar odpihne mimo.

Anonimni pravi ...

krasne voščilnice!
krasna dekoracija!
lp
iris