sreda, 19. november 2008

Modro z vijoličnim

Dela v božični delavnici so žal začasno ustavljena. Plačujem davek za tri dnevno druženje z ljudmi v zaprtih prostorih in rezultat je tu, od včeraj zjutraj. Vročina, kihanje, boleče grlo, ko se zavedaš še tistih kosti in mišic, za katere sploh nisi vedel, da jih imaš. Kar drugi zgolj samo nosijo naokoli, jaz poberem.

Pa pustimo to. Pred tem je nastalo še nekaj modro vijoličnih voščilnic, ki pa jih še nisem dodala sem.

Kot prva so modro beli kvadratki.

Računalniško sem naredila sedem različnih kvadratkov v modro belih odtenkih. Le ti so potem lepljeni na belo ozadje in modro ozadje. Pri vrhnjih dveh z motivom velike snežinke sem izbrala temno modro ozadje. Vse skupaj je obrezano v tankih linijah.
Osnova voščilnice je bela in nanjo prvo lepljeno vzorčasto ozadje z modrimi snežinkami. Lepila sem tako, da povsod naokoli ostaja okrasen bel rob. Dodanih prvih šest kvadratkov s pomočjo 3d traku in na koncu še zadnja dva, pri čemer je treba zgolj paziti, da se dodani 3d trak delno prekriva z 3d trakom na spodnjih kvadratkih. Drugače se nam motivi lahko sesedajo.
Mogoče bi lahko prečno v sredini dodala tudi trak, pentljo.....ampak...priložnosti za to bo še.
Naslednja pa je serija modrih snežink.
Ozadje z bunkicami so še ostanki lanskega leta. Ker se v njih pojavlja vijolični odtenek, sem se odločila za dodajanje vijolične barve. Vijolični kartonček v spodnjem desnem vogalu sem okrasno obrezala in preko njega nalepila trak. Pri tem traku naj kot zanimivost dodam, da je to tisti trak, ki ga npr. "malarji" uporabljajo za zaščito pri beljenju, le da je vijolične barve, dobimo pa ga tako ali tako v različnih širinah.
Naredila sem še modro bela ozadja, ki so dodajana na enobarvni papir in obrezana. Prav tako napis. Tokrat sem se odločila tudi za nekaj vogalnih okrasov. Pri meni je to tako, da je vse rezano ročno, čeprav v tujini obstojajo pripomočki, ki so namenjeni temu. Snežinke so lepljene na malo trši papir in obrezane. Sredinska ima dodano še obrobo z gel pisalom s kovinskim leskom, sredine pa so zapolnjene z okrasnimi kamenčki različnih barv.
Pred sestavljanjem v celoto je dodan še viola trak naokoli enega izmed ozadij. Trak na zadnji strani fiksiramo z lepilnim trakom ali kakšnim drugim lepilom. Na ozadje potem pritrdimo s 3d trakom.

2 komentarja:

Sonja pravi ...

OOOo, super, sem te že dalj časa pogrešala. Tebe in tvojo hiperaktivno proizvodnjo papirčkastih izdelkov. Zdaj pa sem našla tvoj blog :) In ga bom hitro preselila v bazo tistih, ki jih redno spremljam.
Uživaj še naprej ob ustvarjanju.
Zdaj pa grem pregledat vse poste :)

MarikaGabez pravi ...

Pozdrav tudi tebi Sonja.