petek, 14. november 2008

Rokavičke za mrzlo Sveto noč

Včasih se naredi, da človek preprosto ne najde pravega naslova. Tako se je meni dogodilo danes. Nič pametnega se mi ni utrnilo, nič takšnega s čemer bi lahko nekako zadela bistvo današnjega bloga. Verjetno se mi malček pozna utrujenost, šibkejša odpornost, malce nahoda v teh dneh.

Pa pojdimo k današnjemu ustvarjanju. Spet sem izbrala enega izmed napisov. Tokrat to ni moje delo, pač pa ena sličica, ki sem jo malo dodelala po svoje.

Z rdečim gel pisalom sem risala pike, vse skupaj nalepila na dve različni zeleni ozadji in na temnejšem dodala še z gel pisalom imitacijo šivov ali pik.
Zgornji del nad napisom je vzorčasto črtasto ozadje lepljeno na rdeč papir. Spodnji del je narezan valovito in tudi tu so narejeni okrasni šivi z gel pisalom. Na podlago je ta del dodan na ne tako pogost način. Zgornji del je lepljenj direktno na podlago, proti spodnjemu koncu pa se dviguje s pomočjo v plasteh nanešenega 3d traku, tako da daje videz podoben tistemu pri balkonskih rolojih. Ta del tudi rahlo prekriva spodnjo sličico. Mašnja iz saten traku je nanj lepljena.
V levem spodnjem vogalu je še dodan okrasni vogalček in na njem prilepljen okrasni kamenček rdeče barve. Zelena trak okoli ozadja je organza, ki mi je za delo zelo všeč, vendar pa ga je žal malce težje dobiti pri nas.

Ozadja pri tej seriji so moj novembrski MY BONUS in sicer jih je kar nekaj različnih, tako da je kombiniranje zelo odprto.
In ker naj bi naslov držal......še rokavičke.
Barvala sem z voščenkami, vendar s pomočjo čopiča, ki sem ga rahlo pomakala v vodo. Na sliki se ne vidi prav dobro, vendar pa gre za barve s kovinskim leskom.

Okvir prvo prevlečen z blazinico za štempiljke in lepljen na več ozadij. Vse skupaj je na vzorčasto ozadje dodano s pomočjo 3d traku.
Uporabila sem dve različni vzorčasti ozadji, lepljeni na črno osnovo. V vzdolžnem stiku, kjer je tanka črna črta, sem s pisalom za 3d učinek risala okrasne križce. Pisalo si lahko ogledata tule.

Ni komentarjev: