petek, 21. november 2008

Blešči se, blešči.....zlato in srebrno

Po nekaj praznine sem spet tukaj. Sicer še vedno bolna, ampak človek lahko še huje zboli od samega ležanja. Ni to za mene in slabo se počutim ob vseh tisti nemoči, ki se ob bolezni naseli v tebe.

Za danes malce lesketajočih nians, tam od zelene do zlate.

Zeleno ozadje je hologramska lepljiva folija.
Če smo bolj na tesnem z njo, ali se nam je pač preprosto povedano zdi škoda, potem lahko uberemo takle način lepljenja: samo po robovih, saj bo sredina tako ali tako ostala pokrita z osrednjim motivom.

Osrednji motiv je servietna tehnika. Gre za čudovit papirnat robček in vseh osem voščilnic je narejenih iz enega robčka.





Motivi so obrezani v ravni liniji in lepljeni na zeleno podlago. Na štirih sem okrasne pike naokoli risala kar z eddingom, saj je pisalo bele barve težko dobiti. Če se boste odločili za nakup, bodite pozorni na debelino in vzemite tisto, ki jo potrebujete.
Pri risanju pik ali okrasnih šivov si lahko tudi takole pomagamo z ravnilom, ki ga prislonimo k motivu, da dosežemo enakomeren razmak.

Ker pa seveda samo zgolj servietek ni bil dovolj, sem se poslužila še dodatkov. Pred dodajanjem motiva na podlago, sem naokoli zavezala vrvico ali trak. Vse štiri zelene in dve zlati imajo v desnem zgornjem vogalu dodan tudi barvni risalni žebljiček, na katerega sem obesila zvezdo z angelom. Žebljiček preprosto porinemo skozi podlago. Če je ta trša, jo postavimo na kakšen stiropor ali gumo in porinemo skozi. Na okrasni kapici žebljiček zaščitimo s papirjem ali blagom in stisnemo s kleščami.

Na naslednji sliki se vidi, kako izgleda; naokoli zavezan trak, v vogalu špička risalnega žebljička in pa kje dodajam 3d trak. Toliko je dovolj, saj ne gre za piramidno tehniko ali 3d tehniko, kjer se trakovi dodajajo v večji meri.
Odstranimo zaščito s 3d traku in nalepimo na podlago. Sprva motiv samo spustimo na podlago in nič ne pritiskamo. To nam pusti še malo korekcije. Potem pa s prsti pritisnemo na dele, kjer je 3d trak, da ga učvrstimo.

Zvezde so kupljene. Skozi sem napeljala vrvico pripadajoče barve in na nekaterih na spodnji del dodala še perlice. V tem zgornjem primeru lahko zvezdo iztaknemo iza okrasnega žebljička in jo ali obesimo na smrečico ali pa dodamo k darilu.

Nekaj fotografij pa še tule:
zlati1, zlati2, zelene

2 komentarja:

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Super ideja in krasno opisana navodila. Šele danes sem naletela na tvoj blog, res je super.
Lp, Nataša.

MarikaGabez pravi ...

Hvala Nataša.
Sedaj pa še jaz skočim na tvoj blog.